Nežinojau, ką daryti su savo penktadienio vakaru. Draugai užsiėmę, vėjas lauke kaukia kaip pasiutęs, o aš sėdžiu ir žiūriu į lubas. Mano vardas Tomas, man trisdešimt dveji, dirbu logistikoje, o laisvalaikiu piešiu. Taip, nejuokauju, piešiu. Nuo vaikystės mėgstu grafitį, nors dabar daugiau eskizuoju ant popieriaus. Nupiešti žmogų, kuris šypsosi arba bėga – man tai atpalaiduoja. Bet penktadienį rankos nedrebėjo nuo piešimo, o nuo nuobodulio. Ir tada į galvą šovė mintis: kodėl gi ne? Juk visada galima pažiūrėti, ar sėkmė šypsosi.
Tą vakarą atradau Vavada Baltija. Iš pradžių maniau, kad tai tik dar viena svetainė, kurioje reikia palaukti, kol kas nors nutiks. Bet jau po penkių minučių supratau, kad čia kažkas kita. Nežinau, ar mane patraukė spalvotas dizainas, ar greitas registracijos procesas, ar tai, kad nereikėjo daryti penkių šimtų beprasmių veiksmų. Aš tiesiog prisijungiau, įnešiau nedidelę sumą – tik tiek, kiek galėjau sau leisti prarasti be ašarų. Ir tada prasidėjo smagumas.
Pradėjau nuo paprastų žaidimų. Slotsai, kuriuose sukasi ratai, ir tu lauki, kol nukris derinys. Aš ne kažkoks strategas, ne tas tipas, kuris skaičiuoja tikimybes ir žiūri į statistiką. Man labiau patinka jausti tą adrenaliną. Kai ratai sukasi, o širdis plaka greičiau. Tą vakarą laimėjau mažą sumą – gal kokį penkiasdešimt eurų. Nedaug, bet jausmas buvo ne dėl pinigų. Jausmas buvo dėl to, kad įveikiau savo nuobodulį. Kad padariau kažką, ko nesitikėjau. Ir svarbiausia – padariau tai atsakingai.
Kitą dieną pabudau su šypsena. Žmona, beje, nieko nežinojo apie mano nuotykius. Ji tiesiog matė, kad aš geros nuotaikos, ir paklausė: ""Ką tu padarei su tomis dulkėmis, kurios tave paprastai kankina?"" Nusijuokiau ir pasakiau, kad tiesiog gerai pailsėjau. Iš tiesų, aš pailsėjau. Ir tada pradėjau galvoti, ką dar galėčiau išbandyti. Ne dėl to, kad norėčiau laimėti milijoną, o dėl to, kad man patiko pats procesas.
Kartą nusprendžiau išbandyti pokerį. Taip, žinau, pokeris reikalauja proto, kantrybės ir šalto kraujo. Aš turiu tik pastarąjį. Bet pabandžiau. Prisijungiau prie stalo, kuriame buvo trys kiti žaidėjai. Vienas iš jų kalbėjo angliškai, kitas atrodė kaip rimtas profesionalas, o trečias tiesiog laukė. Aš neturėjau jokios strategijos – tiesiog žiūrėjau į savo kortas ir dariau tai, ką liepė instinktas. Ir žinot, kas? Vieną partiją laimėjau. Ne didelių pinigų, bet laimėjau! Jausmas buvo nenusakomas. Lyg būčiau nupiešęs paveikslą, kuris patiko visiems.
Po to vis dažniau užsukdavau į Vavada Baltija po darbo. Ne kiekvieną dieną, o tik tada, kai jausdavau, kad reikia kažko naujo. Man patiko, kad čia nėra tos ""bendrosios"" nuobodulio atmosferos. Būdavo, kad laimėdavau dvidešimt eurų, būdavo, kad pralaimėdavau dešimt. Bet aš niekada nesijaučiau blogai dėl pralaimėjimo. Kodėl? Nes aš žinojau, kad tai žaidimas, o ne pragyvenimo šaltinis.
Kartą, kai laimėjau šimtą eurų, nusipirkau sau naują piešimo bloknotą ir kelis brangius pieštukus. Žmona nustebo, kai pamačiau tuos daiktus, bet aš tiesiog pasakiau: ""Užsidirbau"". Ji neklausė daugiau, o aš nusišypsojau. Tą vakarą piešiau iki paryčių. Nupiešiau peizažą su saulėlydžiu. Nežinau, ar jis buvo geras, bet man patiko.
Laikui bėgant supratau, kad Vavada Baltija man tapo ne tik pramoga, bet ir tam tikra atsipalaidavimo forma. Kai pavargstu nuo logistikos, nuo skaičių ir terminų, atsisėdu prie kompiuterio, paleidžiu kokį nors žaidimą ir leidžiu sau pasikrauti. Tai kaip piešimas, tik su truputį daugiau adrenalino. Ir aš nė karto neperžengiau savo ribos – visada žinau, kiek galiu išleisti, ir niekada nepersekioju pralaimėjimų.
Šiandien, kai rašau šias eilutes, galvoju apie tai, kiek daug žmonių bijo bandyti. Jie galvoja, kad lošimai yra kažkas baisaus, kad tai veda į problemas. Bet aš noriu pasakyti: jei elgiesi atsakingai, jei kontroliuoji save, tai gali būti puikus būdas atsipalaiduoti. Nežinau, ar kada nors laimėsiu didelį prizą, bet man to ir nereikia. Man užtenka to jausmo, kai žinau, kad galiu kažką pakeisti savo vakare. O jei dar ir laimiu – tai tik bonusas.
Taigi, jei jums nuobodu vieną penktadienį, jei norite kažko naujo, pabandykite. Bet nepamirškite: viskas turi būti su saiku. Aš mėgstu Vavada platformą, nes ji suteikia man laisvę ir džiaugsmą. Ir aš visada prisimenu, kad svarbiausia yra ne pinigai, o emocijos. O emocijos čia tikrai geros.